KAPAT

Gres Pompası Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gres Pompası Seçimi

Gres pompaları; havalı, mekanik, el itmeli ve elektrikli olmak üzere dört ana grup altında sınıflandırılmaktadır. En sık kullanılan ve karşılaştığımız pompa grubu havalı gres pompalarıdır. Bakım atölyelerinde, şantiye ve kademelerde, maden ocaklarında, tarım sektöründe, havacılık sanayisinde ve çeşitli endüstriyel sanayilerde müşterilerimizin iş yükünü hafifletmekte ve çözüm sunmaktadır.

Havalı gres pompaları, kapasitesine göre 10 kg kovalı , 16 kg teneke tipi, 30 kg kovalı, 50 kg kovalı ve varil tipi olmak üzere dört gruba, basınç oranına göre 45:1 ve 70:1 olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Havalı gres pompasının avantajı, birçok opsiyonel parça ile adapte edilerek beceri kapasitesinin en üst seviyede olmasıdır.

Gres yağ tüketimine göre kova kapasitesi seçilmeli ve iş yüküne göre basınç oranı tercihi yapılmalıdır. Örnek vermek gerekirse, bir kullanıcının yağlama sıklığı haftada bir ve kullanılan gres miktarı çok düşük ise teneke tipi pompalar tercih edilmelidir. Standart gres tenekelerine kolayca adapte olabilen modellerimiz sayesinde taşıma ve saklama kolaylığı müşterilerimize sunulmuştur. Gres pompası seçimlerinde kapasiteden daha önemli olan ve çoğu müşterimizin yanlış seçim sonucu sorun yaşamış olduğu basınç oranı tercihidir.

Basınç oranı, diğer adıyla sıkıştırma oranı gres yağlamayı etkileyen ve yağlamanın başarı yüzdesine direkt katkıda bulunan bir unsurdur.

Peki basınç oranı ile anlatılmak istenen nedir ?

Pompanın piston çapı ve piston hareket mesafesinin ölçüleri çarpımı ile silindir hareketinin hacmi belli olmaktadır. Ve bu mesafede elde edilen değer pompanın çıkış noktasında verim/basınç oranını etkilemektedir. Dolayısıyla büyük çaplı pistonlarda basınç yüksek ve verim değeri düşük olurken düşük çaplı pistonlarda basınç düşük verim fazladır.

Bu noktadan yola çıktığımızda 70:1 sıkıştırma oranına sahip pompalarımız yüksek basınç gerektiren noktalarda kullanılmalı 45:1 sıkıştırma oranına sahip pompalar ise düşük basınç ve basit işlemlerde kullanılmalıdır.

Bakım atölyelerinde, oto servislerinde(binek), küçük çaplı işletmelerde, torna, cnc, matkap gibi ekipmanların yağlanmasında ve rulman yağlama işlemlerinde 45:1 pompalar rahatlıkla kullanılabilir. Buna karşın, inşaat şantiyelerinde, beton mikserleri, beton santralleri, rüzgar tribünleri, maden ocakları, havacılık sanayisi ve endüstriyel işletmelerde 70:1 pompalar tercih edilmelidir.  Örneğin hafriyat kamyonuna ait damper üzerinde veya tır dorseleri yağlanırken, gresörlüğe bağlanan gres tabancası yağlama işlemi sırasında karşı dirence maruz kalmaktadır. Bu direnci kırmak ve yağlama işlemini sürekli hale getirebilmek için yüksek basınca ihtiyaç duyulmaktadır.

Havalı gres pompalarını kullanışlı kılan bir diğer özellik ise kolay kullanımıdır. 6-8 bar hava basıncı ile çalışan bu pompalar gres tabancası sayesinde aşırı güç uygulamadan yağlama işleminin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Gres tabancasına adapte olabilen spiral hortum sayesinde zor noktalara erişim sağlanabilmektedir. Ayrıca 20 metreye kadar uzatılabilen gres hortumu bakım sahası içerisinde pompayı başka bir noktaya taşımadan yağlama işlemine olanak tanımaktadır.

İLETİŞİM

0 850 446 0660

[email protected]

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yardım Al
Yetkili Çevrimiçi
ENTELEKOM Chat
Merhaba; Nejla Ben, Gres Pompası Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler ile ilgili Yardıma ihtiyacınız var mı?